Bewegend leren

Zodra kinderen in groep 3 komen, wordt er veel van ze verwacht. Leren lezen, schrijven, rekenen. Veel aandacht gaat uit naar het automatiseren en memoriseren van stof, zoals bijvoorbeeld de tafels. Vroeger noemden we dit ook wel ‘stampen’. De basis moet er goed in zitten, anders lopen kinderen vast in hogere groepen, wanneer de sommen moeilijker worden.

Kinderen die meer moeite hebben met het automatiseren, krijgen wel eens bijles. Zowel de lessen in de klas, als deze lessen vinden vaak zittend aan tafel plaats. Zonde, want het automatiseren gaat vaak beter wanneer het spelenderwijs wordt aangeboden, in combinatie met beweging! Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op deze website. Onderstaand filmpje biedt ook meer informatie.

 

Door middel van beweging helpen wij kinderen om bijvoorbeeld de tafels beter te beheersen. Dit doen we onder andere door het aanbieden van tafeltrainingen, waarin we de tafels spelenderwijs en door middel van beweging inoefenen. Naast de tafels, kunnen wij ook veel andere leerstof aanbieden. Denk ook aan spelling, topografie, woordenschat, sommen t/m 20, deelsommen, breuken, procenten, tijd enzovoorts..

Iedere zaterdag verzorgen wij reken- en spellingbootcamps

De les begint om 11:15 en eindigt om 12:00 uur

Een introductieles kost € 5,-
Daarna bedraagt iedere les € 10,-

Heeft u na de introductieles interesse in een 10- rittenkaart?
Dat kan natuurlijk ook, deze is een stuk voordeliger, wij bieden deze aan voor € 85,-