Inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom bewegend leren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wat mag je verwachten van onze inspiratiemails? Werkvormen voor het bewegend leren, tips voor cursussen die je kunt volgen, boeken die de moeite waard zijn om te lezen en nog veel meer wat jou kan inspireren om nog meer uit het bewegend leren te halen.

Inschrijven inspiratiemail

Boeken die de moeite waard zijn om te lezen!

De beste ideeën krijg je vaak van anderen. Wil je weten welke boeken nou echt de moeite waard zijn om aan te schaffen (behalve die van Sylvia)? Hieronder vertellen wij wat onze favorieten zijn.

Bewegend en spelend rekenen van Remco Hoeymans

Een bundel die iedereen in de klas zou moeten hebben. Voor groep 1 t/m groep 8 zijn er lessen geschreven, waarin bewegen een grote rol speelt. De inhoud is goed, de lessen zijn duidelijk beschreven en hebben weinig voorbereiding nodig. Een echte aanrader, voor iedere groep! 

Enthousiast? Klik hier om de bundel te bestellen.

Leren in beweging

Speciaal geschreven voor de onderbouw: leren in beweging. Allemaal opdrachten die je kunt gebruiken om met jonge kinderen aan de slag te gaan met bewegend leren. Je hebt weinig materiaal nodig en de lessen staan goed uitgeschreven: je kunt er direct mee aan de slag! Soms zijn de lessen meer spelletjes of gaat het meer om het leren bewegen dan om het bewegend leren, maar al met al zeker een boek wat de moeite waard is om aan te schaffen!

Koop het boek hier voor 25,25 euro.

Leren in beweging

Van leren in beweging bestaat ook een bovenbouw-versie! Iets duurder (31,30 euro), maar wanneer je les geeft in de hogere groepen zeker een aanrader om aan te schaffen. Net als in het boek voor de onderbouw staan de lessen duidelijk uitgeschreven en kun je er eigenlijk direct mee aan de slag. Een aanrader dus!

Bestellen kan hier.

Move and mathics

Weer een lekker praktisch boek! Ga jij in de klas aan de slag met de tafels? In dit boek staan allerlei verschillende bewegend leer activiteiten die je met je groep kunt doen. Weinig materiaal nodig, duidelijke uitleg… Moeten we er nog meer over vertellen? Het boek kan je in een papieren versie aanschaffen (19,95 euro) maar je hebt ook de mogelijkheid om een e-book te kopen (7,95 euro). Heb je een Kobo Plus abbonement? Dan is die gratis!

Bestellen kan hier.

Workshops

Met onze workshops voor leerkrachten willen wij deze te enthousiasmeren en te inspireren. Naast onze workshops, is er nog meer aanbod in Nederland. Hierbij een overzichtje.

Online e-learning

Wanneer? Wanneer jij wil. De e-learning is online en op eigen tempo te volgen. Je kunt starten wanneer jij wil.

Kosten? 119 euro p.p.

Wat kun je verwachten? Een online cursus over bewegend leren: je leert eigenlijk alles. De theorie wordt behandeld, maar ook hoe je een bewegend leer activiteit het beste inzet tijdens je lessen. Daarnaast worden er werkvormen met je gedeeld, zodat je direct aan de slag kunt. Wij hebben hem geschreven, dus je krijgt ons boekje er natuurlijk ook bij! 

Meer info? Klik hier om naar de e-learning te gaan.

De Grote Beweegconferentie (30-9-2021)

Wanneer? 30 september, de hele dag

Kosten? 375 euro p.p. Let op! Tot 1 juli koop je een kaartje voor 195 euro per persoon.

Wat kun je verwachten? Alles rondom bewegen wordt hier aangeboden. Interessant voor mensen uit het basisonderwijs, voorscholen en kinderopvang. Ze starten met een algemene start en daarna heb je keuze uit een heleboel workshops die je kunt volgen.

Meer info? Klik hier om meer informatie te vinden over deze dag.

HET congres Executieve Functies (6-11-2021)

Hoewel deze dag niet alleen om bewegend leren draait, noemen we hem in dit overzicht toch. Executieve functies en bewegen gaan namelijk hand in hand smile

Wanneer? 6 november, van 10.00 tot 15.00 uur

Kosten? 289 euro p.p. Let op! Kom je met 5 personen uit 1 team? Dan betaal je maar voor 4.

Wat kun je verwachten? Een hele dag in het teken van executieve functies, de denk- en regelfuncties van het brein, welke je de hele dag door nodig hebt. Zowel op school, op het werk, tijdens het sporten, tijdens het spelen van een spelletje, en ook gewoon thuis.

Meer info? Klik hier om naar de website van onderwijswereld-po te gaan.

Congres bewegend leren van Medilex (verschillende data)

Wanneer? Zo’n 2 keer per jaar, data wisselt. Het congres duurt de hele dag.

Kosten? 395 euro p.p.

Wat kun je verwachten? De dag start je met de hele groep met een aantal inspirerende sprekers. In het middagprogramma volg je een aantal workshops naar keuze.

Meer info? Klik hier om naar de website van Medilex te gaan.

Congres Bewegend Buitenonderwijs (datum nog niet bekend)

Wanneer? Dit is nog niet duidelijk, via de website houden ze je graag op de hoogte.

Kosten? Ook dit is nog niet bekend.

Wat kun je verwachten? Als wij de website mogen geloven, staat deze dag in het teken van buitenonderwijs. Er zijn een aantal plenaire lezingen en verder kun je kiezen uit verschillende workshops.

Meer info? Klik hier voor meer informatie.

Dynamische schooldag van Beweegwijs (datum nog onbekend)

Wanneer? Dit is nog niet duidelijk, i.v.m. Corona

Kosten? Nog niet bekend

Wat kun je verwachten? Zoals wij Beweegwijs kennen: veel praktische tips om bewegend te leren op het schoolplein. Maar ook inhoudelijk een sterke dag: hun tips zijn namelijk niet uit de lucht gegrepen. Ze hebben goed onderzoek gedaan naar wat écht werkt.

Meer info? Klik hier om naar de website van Beweegwijs te gaan.

Geef jij binnenkort een workshop die interessant is voor leerkrachten? Of weet jij dat er een interessante workshop gegeven wordt? Laat het ons weten, dan voegen we deze toe in bovenstaand lijstje.

6 + 1 =