Sylvia en Freya zaten in hetzelfde jaar op de opleiding van Stichting MRT in beweging tot Motorisch Remedial Teacher. Door het vele samenwerken tijdens de opleiding is het idee ontstaan om hun krachten te bundelen en gezamenlijk een praktijk  te gaan starten, te weten: “Skills2Move”.

Sylvia

Sylvia is geboren in Haarlem, maar inmiddels al een aantal jaar woonachtig in Egmond Binnen. Na 10 jaar op een basisschool in Haarlem te hebben gewerkt, was het tijd voor een overstap: zij werkt nu op een school in Beverwijk. Na haar afstuderen aan de Ipabo is zij vrij snel begonnen met het volgen van de studie voor gymleerkracht. Daar kwam zij erachter wat bewegen met kinderen kan doen en hoe leuk bewegen eigenlijk is!

Sylvia haar eigen ervaring als kind was anders: haar gymlessen waren niet leuk. Ze behoorde niet tot een van de beste kinderen uit de klas en werd daarom vaak als (een van de) laatste gekozen bij het maken van teams. Dat dit veel meer doet dan alleen een vervelend gevoel bij gym hebben, weet zij als geen ander. Gelukkig worden in de gymzaal de teams allang niet meer gekozen door de kinderen zelf (op de meeste scholen), maar dat het niet makkelijk meekomen tijdens de gymles nog steeds veel doet met de kinderen zag Sylvia snel. Daarom besloot zij zich door te ontwikkelen als MRT-er, om ervoor te zorgen dat ze de beste zorg kan geven aan kinderen die dit nodig hebben. Tijdens de 2 jarige opleiding MRT zag zij hoe kinderen hun zelfbeeld veranderden zodra ze meer zelfvertrouwen kregen en vaardiger werden in de gymzaal. Leerkrachten van deze leerlingen gaven aan Sylvia terug hoe deze kinderen groeiden en de kinderen zelf liepen veel vrolijker door de school. En precies dat is wat Sylvia wilt: dat alle kinderen plezier beleven aan bewegen, op hun eigen niveau mee kunnen doen en trots zijn op zichzelf.

Naast MRT, is Sylvia specialist bewegend leren. In 2018 schreef zij een boekje voor leerkrachten met daarin allerlei werkvormen, zodat iedere leerkracht aan de slag kan met bewegend leren. Ook schreef zij de e-learning ‘bewegend leren’ voor onderwijswereld-PO: in deze online cursus komen praktijk en theorie samen. Voor Alprovi test ze materialen en schrijft ze lesideeën bij verschillende artikelen en door het jaar heen geeft ze workshops op verschillende plekken in het land. Op verschillende scholen, maar ook op het congres van Medilex (bewegend leren) zul je haar horen spreken over dit onderwerp!

Wil je contact met Sylvia opnemen omdat je vragen hebt over bewegend leren? Of wil je graag samenwerken, iets laten uitproberen, heb je een leuke tip of wil je iets anders weten? Contact opnemen kan via sylvia@skills2move.nl

Freya (& Gytha)

Freya is geboren in Haarlem en woont al een aantal jaar in Zandvoort. Zij werkt op de Koningin Wilhelminaschool in Overveen waar zij naast groepsleerkracht ook de lessen bewegingsonderwijs verzorgt voor de groepen 3 tot en met 8.
Als groepsleerkracht weet Freya inmiddels, door haar ervaring in het geven van onderwijs, wat kinderen nodig hebben om een stapje verder te komen in het leren en hoe zij ze daarin kan ondersteunen.

In haar lessen bewegingsonderwijs probeerde zij het aanbod zo gedifferentieerd mogelijk aan te bieden dat ieder kind op zijn eigen niveau mee kon doen. Maar toch zag zij dat niet alle kinderen met plezier meededen aan een gymles, hoe gevarieerd deze ook was. Vanuit de nieuwsgierigheid naar het bieden van hulp in de gymzaal is zij de opleiding tot Motorisch Remedial Teacher gaan volgen.
Gedurende de 2 jaar dat deze deze opleiding heeft gevolgd heeft zij zichzelf kunnen ontwikkelen tot een leerkracht bewegingsonderwijs die oog heeft voor zowel de sterkere als de zwakkere leerling.

In haar lessen besteedt Freya dus veel aandacht aan het aanbieden van bewegingssituaties op niveau, maar zorgt zij er ook voor dat de kinderen zich veilig voelen in de groep. Wanneer deze twee factoren samenkomen ziet zij kinderen met plezier deelnemen aan de lessen bewegingsonderwijs.

Reken- en spellingbootcamps
Freya en Gytha geven samen op de woensdag middag in de gymzaal van de KWS in Overveen de reken- en spellingbootcamps.