Grove motoriek

De grove motoriek ontwikkelt zich ontzettend snel, het wordt ook wel eens vanzelfsprekend genoemd. Van het draaien van een baby, tot het kruipen, het gaan staan en uiteindelijk het gaan lopen van een kind.

Iedereen doorloopt deze fases op een verschillende manier. Bij de een verloopt dit soepel en vlot, en bij de ander verloopt dit traag en moeizaam. Kinderen waarbij dit proces langzaam en moeizaam verloopt kunnen een achterstand oplopen op motorisch gebied.

Dit kan gevolgen hebben voor de plezierbeleving bij het uitoefenen van een sport of tijdens de gymlessen. Daarnaast zien wij regelmatig dat deze kinderen minder plezier hebben tijdens het buitenspelen. Eigenlijk niet zo gek: als jij altijd als eerste wordt getikt bij een tikspel, of als laatste wordt gekozen bij het maken van teams, of continu de zoeker moet zijn bij het verstoppertje spelen, of niet mee kan doen met het touwtjespringen… Dan haak jij ook af toch?

Wij kunnen bij Skills2Move deze kinderen helpen. Door middel van persoonlijke begeleiding helpen wij kinderen groeien in hun motorische ontwikkeling. Daarnaast zullen wij er alles aan doen om de kinderen het plezier in het bewegen terug te geven. Dit zal niet alleen effect hebben op hun motorische vaardigheden, maar ook op hun zelfvertrouwen!